אורלי אלדובי | הרצאות

הרצאות

איטליה:
• נאפולי :"כשהחיים מדברים עם המתים", על אמונות ואמנות   
• הכוח התשוקה והמוות , להיות סיציליאני
• לאכול עם המדיצ'י, על פטרונות אז והיום
• איטליה המודרנית: פאשיזם ומודרניזם
• רומא בירת הכס הקדוש
• הרנסנס בעקבות ליאונרדו, אמנות , מדע ופילוסופיה
• גוצ'י , כדורגל ופיצה :איטליה, בין דימוי למציאות,
• קרנבלים וחגיגות עממיות.
• מיכאלאנג'לו, יום הדין האחרון.
• בנייה מודרנית ברומא,  בין אגוסטוס , מוסוליני ופליני

צרפת:
• להיות צרפתייה: ממדאם דה פומפדור לקרלה ברוני
• נאוקלסיקה ורומנטיקה, צרפת של המאה ה19
• מריאליזם למופשט: היכן נולדה האמנות המודרנית
• בתי הקפה המיתולוגיים של פריז

ספרד:
• ספרד בין אסלאם לנצרות
• טיול בחבל הבאסקים
• המלכים הקאתולים, היפים והאמיצים של המאה ה16.
• כמה שזה יפה!!! המודרניסטה של ברצלונה
• אל גרקו ולסקז גויה, ענקי הציור הספרדי
• גאודי דאלי ופיקאסו, סיפורו של הטרוף

אוכל:
• מבנדיקטוס השני  לאייל שני. מסע קולינרי בתרבות המערב.
• אוכל מהסרטים, על המסך הגדול.
• דרכי התבלינים בעולם העתיק
• משתה רומאי, מה אכלו ברומא העתיקה?
• המטבח של דרום איטליה, מסורת לעומת פיוג'ן.
• להתאהב ולחשוק...על אפרודיזיאקים ושיקויים אחרים.
• לאכול באיטלקית, מה אוכלים איפה ואיך.
• חתונה סיציליאנית, המטבח של סיציליה.
• בואנאפטי, נורמנדי
• לאכול בספרדית

יין:
• מחוזות היין של איטליה
• לקרוא תווית יין צרפתית
• ספרד: לא רק ריוחה
• יין ואמנות, בניית מקדשי היין החדשים של העולם.

כללי
• אהבותיה של בלונדינית: ארוטיקה ומיניות בעולם העתיק.
• אהבות האלים.
• הים התיכון: אפרודיטה ומרים ,מי השפיר של תרבות המערב.

להזמנות:

050-5304210

מבנדיקטוס הקדוש לאייל שני

 

צמתים בהיסטוריה של האוכל כתרבות, בספרות באמנות ובקולנוע.

כיצד נדד תפוח האדמה על פני הגלובוס? מהי הויאגרה של ימי הביניים? כיצד התפתחו המטבחים באירופה? מה אוכלים בסעודה האחרונה? מה אכלו בימי התנ"ך והאם יש אוכל יהודי?
בעבר אוכל  שימש לתזונה, צורך קיומי,  ונמדד כפחמימות וקלוריות. כיום האוכל הוא אינטראקציה חברתית, אופנה, הרגלים וסמן זהות. אנו מוצאים את האוכל בספרות, באמנות ובקולנוע. במהותו הפיזית וכמטאפורה.
הסדרה יוצאת למסע בעקבות האוכל, מסע בעקבות אמירות תרבותיות, אשר השלכתן חורגת הרבה מעבר לתחומי הצלחת והמטבח, בבחינת אמור לי מה ואיך אתה אוכל- ואומר לך מי  אתה.
ההיסטוריה של האוכל היא היסטוריה מרתקת של טעמים, ייצור  וצריכה, היסטוריה של מהפיכות קולינריות, היסטוריה של המסעות הגדולים וגילוין של ארצות עולם, קולוניאליזם ושיעבוד.

מפגש 1: "ימי פומפיי האחרונים"
אהבה וארוטיקה במשתה ובאורגיה של העולם העתיק. האוכל, הנקטר והאמברוזיה  באודיסיאה של הים התיכון.

מפגש 2: אבלאר ואלואיז: סודות המנזרים
הוא היה המורה, היא התלמידה ואהבתם הטראגית הסתיימה בהפיכתם לנזיר ונזירה. סיגוף, גרגרנות, והשפעת המנזרים על עיצוב תרבות האוכל של אירופה בימי הביניים.

מפגש 3 :מדוע אברהם אבינו לא אכל שקשוקה?
המהפכות הקולינריות והגירת המזונות הגדולה: מהפיכת השימור המוסלמי ומהפיכת  גילוי העולם החדש.

מפגש 4: לפני הסעודה אחרונה
האוכל כסמל וכמטאפורה. האוכל באמנות הפלסטית והסעודה האחרונה. פיקניקים ,מזון מהיר ומקומו בפופ ארט בימינו.

מפגש 5: "הטוב הרע והשעועית....." על אוכל בקולנוע
הוא מצטלם נפלא ,הוא פוטוגני אבל הוא לא אכיל. תפיסת האוכל בקולנוע :השעועית של המערבונים, הפסטה של הסנדק ואוכל הורג ,מנחם ומציל.

מפגש 6 :"היה היה טעם"
האוכל בספרות מופיע כבר בנזיד העדשים של ספר בראשית ומשם דרך ביאליק, קישון, עגנון וחנוך לוין .בספרות הישראלית וכסמל שייכות וגעגועים בספרות בכלל.

מפגש 7 : לאכול ולאהוב באיטלקית
איך כבש המטבח האיטלקי את העולם ? תנועת הslow food  וההשפעה על עיצוב המטבחים של אירופה: מסורת, כור היתוך ומטבח של אונסקו.

מפגש 8: ממאדאם דה פומפדור  לקרלה ברוני .
מה אכלו בצרפת לפני המהפיכה הצרפתית ואיך נולד מטבח הגורמה הצרפתי שיצר את הנובל קויזיין. תופעת השף כסלב והשף כגיבור תרבות .

מפגש 9. שוקולד, קינוחים או ויאגרה?
שוקולד, פטריות כמהין או צדפות ? מה אכל קזנובה? אפרודיזיאקים ומעוררי חושים, על הקשר ההדוק בין אוכל, אהבה ומיניות.

מפגש 10: הילולי הגפן או "פלצנות"
היין מופיע באין ספור ריטואלים דתיים, בחגיגות פאגניות ובכל אירוע חברתי של ימינו. כל הדתות מנהלות איתו סוג של דיאלוג. דיוניסוס, בכחוס ,איזה יין שותה האפיפיור ואיך תפס היין הישראלי מקום מכובד ביינות העולם.

מפגש 11:מקדשי המזון והשף העירום
על עיצוב מקדשי המסעדנות והקשר בין מעצבי העל כמו גוצ'י, דולצ'ה גבאנה ורוברטו קאוואלי  למסעדות המעוצבות  ביותר בעולם והשפים הנחשבים בעולם ובטלוויזיה.

מפגש 12  :"אין לנו אוכל בבית?!" מטבח ישראלי
האם יש מטבח יהודי, ואוכל ישראלי?, המטבח של חנוך לוין, פולה בן גוריון  והעגבנייה של אייל שני. כיצד התעצב המטבח המקומי בין הארצי, ישראלי והמהגר.

 

 

 

050-5304210

אביבה רוזנפלד | ערבי שירה בציבור
התאנה 27 רעננה
טל. 050-5304210
משרד: 09-7741275

פקס: 077-7080207

aviva.hafakot@gmail.com

שולי נתן | דורון מזר |