
מדוע בישראל שירה בציבור פופולארית
שירה בציבור נמצאת בכל מקום – באירועים, במועדוני זמר, בחגים. החל מבירה ונשירה בקיבוצים ועד לשירה בציבור עם זמרים המנחים אותה. מדוע בישראל שירה בציבור פופולארית כל כך? מהיכן היא נולדה? הכל במאמר הבא.
מקור השירה בציבורקיימות ידיעות על מנהג שירה בציבור כבר בראשית המאה ה-20. אז שרו על הגורן, לאחר יום העבודה החקלאית. באותה התקופה, מלחינים שונים הפיצו את שיריהם באירועים בהם התכנס הציבור ושרו בצוותא. כך הם לימדו את הקהל את שיריהם החדשים. עם התפתחות כלי התקשורת ההמונית, השירה בציבור הפסיקה להוות כלי להפצת שירים חדשים, אולם היא הפכה לחלק מההווי הלאומי.
אירועי שירה בציבורעם התרחבות המנהג, השירה בציבור הפכה לאירוע ייחודי בפני עצמו, ולא רק כחלק נלווה לאירוע. כך לדוגמה, החלו קיבוצים רבים להנהיג מסיבות "בירה ונשירה", אשר כשמן כן הן – צעירים היו מגיעים לשתות ולהשתתף בשירה בציבור.ישנם מועדונים בהם מתקיימים ערבים מיוחדים המוקדשים לשירה בציבור, אשר מצליחים לגרום לכל אדם במועדון לפצוח בשירה, ואפילו לרקוד על השולחנות.באירועים אלה ישנו לא פעם מנחה אשר אחראי על הנחיית האירוע תוך שילובו עם שירה בציבור. עם זאת, חשוב להקפיד לבחור מנחה מתאים, על מנת שישכיל להנחות את האירוע בצורה הטובה ביותר, ויוציא את המקסימום מהשירה בציבור.
קהל היעד בשירה בציבורקהל היעד התרחב בשנים האחרונות, כך שניתן להבחין באנשים מכל שכבות הגיל, והם משתתפים בערבי שירה בציבור, בין אם מדובר בשירים נוסטלגיים מתקופת קום המדינה ובין אם מדובר בשירים עדכניים ומודרניים.
מדוע שירה בציבור פופולארית כל כך?השירה בציבור הינה כיפית ומהנה, ומאפשרת לגבש בין אנשים המגיעים לאירוע. בין אם מדובר באירוע של צעירים ובין אם מדובר באירוע למבוגרים, אין אחד שלא יהנה בערב שמתמקד בשירה, באנרגיות חיוביות, ובשמחה המופצת לכל עבר.השירה בציבור כוללת סגנונות מוזיקליים שונים, מזמר עברי ישן ועד למוזיקה מזרחית עדכנית. היא מאפשרת הכרת שירים חדשים, ושירה של שירים ישנים יותד שתמיד כיף לשמוע ולהזכר. מהסיבה הזאת, לא פלא שהשירה בציבור הפכה כה פופולארית בישראל.





