
שירה בציבור
שירה בציבור לכל גיל
אחד ממאפייני התרבות הישראלית הוא שירה בציבור. בהזדמנויות רבות הישראלים אוהבים להתכנס ולשיר ביחד, בדרך כלל, שירים ישנים שהפכו לנכסי צאן ברזל, ולקלאסיקה ישראלית של ממש.
מי משתתף בערבי השירה בציבור?
למרות שהמושג שירה בציבור מעלה בראשנו תמונה של אנשים מבוגרים ושיער לבן, המתקבצים ביחד לשם שירה, התמונה האמיתית היא שבערבי השירה בציבור ניתן למצוא גם חבר'ה צעירים, ויש אפילו כמה גרופי אשר מלווים מנחי שירה מאירוע לאירוע.
שירה מהווה תוכנית אומנותית ודרך של בילוי מקובלת מאוד ואהובה על הישראלים. לכן, אפשר למצוא את השירה בציבור באירועים פרטיים ובאירועים ציבוריים כמו: ימי הולדת, ימי נישואין, ערבי גיבוש של צוות עובדים, מסיבות בר / בת מצווה, טקסי חגים ועוד. באירועים רבים ניתן לראות שניים, שלושה ואפילו ארבעה דורות יושבים זה לצד זה ושרים ביחד.
הטכניקה של השירה בציבור
שירה בציבור איננה ערב של קריוקי. בקריוקי אנשים מהקהל עולים לבמה ושרים סולו שירים שנבחרו על ידם. בשירה בציבור המנחה הוא אשר מגיע עם תוכנית השירים (לעיתים לאחר התייעצות משותפת עם מארגני האירוע). המטרה היא לשתף עד כמה שאפשר יותר אנשים בשירה. לכן, בשירה בציבור מילות השירים מוגשות לקהל. המילים יכולות להיות מוקרנות על מסך, או להיות מודפסות על שירון. יש שירונים שנאספים בתום הערב על ידי המארגנים, ויש שירונים אשר משמשים מזכרת, וניתנים כשי למשתתפים בשירה בציבור.
הציוד הנדרש להצלחה של ערב שירה בציבור
יש מספר תנאים נדרשים בכדי להפיק ערב שירה איכותי אשר יגרום לקהל הנאה רבה. חלק מהתנאים נוגעים בפן הטכני וחלק בפן האנושי. חשוב לבחור להנחות את השירה בציבור איש מקצועי ומיומן אשר יודע לעשות את מלאכתו, ואכן יצליח לסחוף את הקהל יחד איתו בשירה, ולעיתים אפילו בריקודים (על הריצפה או על השולחנות). חשוב שאותו איש מקצוע יהיה בעל רפרטואר שירים גדול, אותו הוא יודע להתאים לסוג הקהל שמצוי באותו אירוע. הכנת רשימת שירים בסדר נכון היא אומנות בפני עצמה. בנוסף יש צורך במערכת הגברה איכותית בעלת צליל נקי וטוב ללא צרימות.





